over invo

‘Natuur, waar en in welke vorm dan ook, draagt in grote mate bij aan ons geluk en welzijn’

INVO

INVO is het door Ine Voets in 2001 opgerichte advies- en ontwerpbureau voor de groene buitenruimte. Sinds 40 jaar is zij professioneel werkzaam in de groene sector. Dit heeft haar ‘groene’ expertise naar een hoger en breder plan gebracht. Daarnaast versterkte zij haar vormtaal door disciplines zoals beeldhouwen en productdesign: ‘geduldig onderzoek’ zoals architect Le Corbusier zijn atelierwerkzaamheden noemde. Haar overtuiging dat groen gelukkig maakt en haar bezieling voor de natuur lopen als een groene draad door haar leven.

EXPERTISE

Particulieren, bedrijven, scholen, CPO’s (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap), instellingen en overheden behoren tot haar opdrachtgevers. Voordat zij 20 jaar geleden haar eigen ontwerpbureau begon, was zij onder meer werkzaam bij het Staatsbosbeheer, gemeente Haarlem en een groot hoveniersbedrijf waar zij een brede en kennis en ervaring opdeed. Haar ontwerp- en advieswerkzaamheden variëren van een speelplek voor kinderen, tuin bij een zorginstelling, kleine stadstuin tot een grote landschappelijk ingerichte tuin. Toekomstgericht ontwerpen, dus klimaatadaptie en bio-diversiteit krijgen veel aandacht. Met haar bureau heeft zij een professioneel netwerk weten op te bouwen.

PROCES

Kennismaking

Op locatie wordt vrijblijvend kennis gemaakt, waarbij uw wensen, buitenruimte en omgeving veel aandacht krijgen. Tijdens het gesprek en de rondgang door de buitenruimte, worden vragen gesteld om een duidelijk beeld te kunnen krijgen van uw verwachtingen en eerste ideeën worden besproken. De kosten van het kennismakingsgesprek bedragen € 90,00 exclusief BTW. Bij opdracht ontvangt u dit bedrag weer terug. Een eenmalig adviesgesprek behoort ook tot de mogelijkheden.

Schetsontwerp

Heeft u een goed gevoel over het eerste gesprek, dan krijgt u een overzicht van de werkzaamheden en een prijsopgave. Bij opdracht volgen één of meerdere bezoeken totdat uw verwachtingen en de locatie heel duidelijk in kaart zijn gebracht. Er wordt een schetsontwerp gemaakt, vergezeld van een sfeerimpressie aan de hand van een foto-collage. Alles wordt uitvoerig met u besproken. Daarbij komen materiaalgebruik, constructies, lichtpunten etc. aan de orde en de beplanting wordt grof geduid qua vorm, kleur en textuur.

Definitief ontwerp

Eventuele wijzigingen in het schetsontwerp worden doorgevoerd in het definitieve ontwerp. Dit dient tevens als uitvoeringstekening. Indien wenselijk wordt er een bestekomschrijving of technische tekening gemaakt.

Beplantingsplan

Het ontwerp kan nooit los worden gezien van een beplantingsplan: de vorm, grootte, textuur, kleur en groeiwijze bepalen in belangrijke mate de uiteindelijke sfeer. Tijdens het ontwerpproces is dit al in beeld. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met uw plantvoorkeuren en met eisen zoals standplaats, grondsoort, klimaatadaptie en biodiversiteit. Op de beplantingstekening wordt de plaats van de planten exact aangegeven.

UITVOERING

Indien wenselijk, gaan we samen op zoek naar een uitvoerend bedrijf dat het beste bij u en het project past. Gedeeltelijk of alle zorgen uit handen geven is mogelijk door INVO de uitvoering te laten aanbesteden en/of directievoering. Na aanleg volgt een bezoek om het resultaat te bekijken/evalueren.