ACN DUURZAAMHEIDSPRIJS DE GETIJDEN

DE GETIJDEN WINT ACN DUURZAAMHEIDSPRIJS

Foto: Thea vd Heuvel

Hollistische aanpak


‘Vooral de holistische aanpak van Wilbert de Haan (Nexit Architecten) bij het project CPO De Getijden spreekt de jury aan. In het bijzonder in een sociale stad als Nijmegen is dit plan voor een doelgroep die vrij divers is en waarin veel mensen met elkaar samenwonen, heel passend. Het betreft hier een langdurig proces dat hier en daar anders liep dan verwacht en waarbij betrokkenen zich flexibel en geduldig opstelden en de essentie in het hoog bleven houden. De veelzijdigheid waarin het begrip duurzaamheid in het project is verwerkt, van concept tot detail, verdient alle lof. Het is een voorbeeld voor het denken over de ecologische stad’. 

Voorbeeldproject

‘De jury ziet CPO De Getijden als een voorbeeldproject: hoe ga je om met duurzaamheid? Hoe leg je meer invloed bij bewoners zelf neer? Hoe geef je een bestaand gebouw een nieuwe functie? De holistische insteek van het project spreekt de jury erg aan’. Vandaag stond een artikel in De Gelderlander.

Vakjuryprijs en publieksprijs

Winnaar van de Vakjuryprijs werd Estel Residence vanwege de zorgvuldige transformatie van een kantoorgebouw naar een appartementencomplex. De Bastei viel de Publieksprijs ten deel en Talis kreeg een eervolle vermelding.

Terug naar boven