GOUDEN PIRAMIDE-NOMINATIE DE GETIJDEN

Gouden Piramide – Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap

Gouden Piramide

Wat een eer en geweldig nieuws: het CPO-project De Getijden uit Nijmegen is genomineerd voor de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap De Gouden Piramide 2020! Inmiddels is bekend dat de prijs naar projectbureau Ooijen-Wanssum ging. Het boek van de publicatie met juryrapport ‘Stuurmanskunst’ is gratis aan te vragen of te downloaden. Ook is er een mooie video gemaakt van alle genomineerde projecten, waaronder van De Getijden.

De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap. Meedingen kan met elk uitgevoerd of bijna uitgevoerd project waaraan een architectonisch, stedenbouwkundig of landschappelijk ontwerp ten grondslag ligt. Dat kan een enkel bouwwerk of een openbare ruimte zijn, maar ook een compleet stadsdistrict of natuurgebied. Het kan om een nieuwe ontwikkeling gaan, maar ook om herbestemming, renovatie of tijdelijk gebruik. Het gaat om de durf en ambitie achter het project. Om de vernieuwing die is gezocht, en de manier waarop. In 2018 werd de prijs uitgereikt aan Lemniskade Projecten voor hun woongebouw Patch22 in Amsterdam’.

Vijf nominaties 2020

Onder leiding van rijksbouwmeester Floris Alkemade heeft de de jury vijf projecten genomineerd voor de Gouden Piramide 2020:

Heijmans Vastgoed BV met Fenix, Rotterdam
Provincie Limburg met Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum
Stichting De Getijden met De Getijden, Nijmegen
Stichting Schoonschip (namens 46 particuliere opdrachtgevers) met Schoonschip, Amsterdam
Zeestad CV/BV met Stadshart Den Helder

De Getijden is al aardig succesvol geweest: nominatie voor de nationale Steenbreektrofee 2019, de tweejaarlijkse ACN Duurzaamheidsprijs van gemeente Nijmegen en wellicht De Gouden Piramide 2020? Tot 21 januari 2021 blijft dit heel spannend!

Terug naar boven